tiistai 29. joulukuuta 2015

Haaste

Sain Kermaporsaat blogin pitäjältä haasteen. Ajattelin nyt tehdä sen, kun on aikaa. :) Ohjeistukseksi sain vastata samoihin kysymyksiin kuin hänkin eli aloitetaanpa.

Lempivärisi eläinlajissa, joka on sinulle sydäntä lähinnä? 
 - Pidän paljon eläimistä ja ei ole oikeastaan lajia joka on se paras tai tärkein. Tykkään voikoista ja muista vaaleista hevosista. Marsuissa taas tykkään tortoishell and white väristä paljon ja lempikoirarotuani on vain yhdessä värissä, joka on blue and tan. Kaikkein tärkeintä mulle on kuitenkin se persoonallisuus.

Unelmiesi eläinkööri jos tilaa ja muita resursseja olisi?
- En tiedä. Kuten yllä mainitsin tykkään kaikista eläimstä. Pari marsua, koirat,kissa (olen allerginen, mutta silti) ,hevonen,parta-agama ja degut olis ihania, mutta oikeasti olen tyytyväinen just nyt. Etenkin hevosessa olisi niin paljon työtä, että en millään jaksaisi.

Mikä eläin tahtoisit olla vuorokauden ajan ja miksi?
- Varmaan lintu, koska olisi mahtavaa pystyä lentämään. Toisaalta joutuisisin paniikkiin jos mulla ei olisi käsiä tai sormia. Käärme tai kala en ainakaan haluaisi olla. Se, että ei ole jalkoja tai käsiä saisi mut hulluksi.

Mikä on lempiruokasi ja -juomasi?
- Syön ja juon aikalailla kaikkea. Muutamia ruokia on joita en saa oikein syötyä, mutta melkein kaikki mulle maistuu. Tykkään aika yksinkertaisesta ruuasta ja en käytä mausteita muualla kuin keitoissa. Kalaruuat kuuluvat ainakin lemppareihin ja erilaiset keitot. Eniten juon ihan pelkkää vettä. Teestä tai kahvista en pidä ja maitoa juon lähinnä koulussa.

Nukutko kuinka monen tyynyt kanssa ja montako peittoa?
- Yleensä yhden peiton ja yhden tyynyn kanssa.

Kuinka pitkään voit olla pois kotoa ennen kuin iskee ikävä lemmikkejäsi? 
- Varmaan maksimissaan viikon. Koirat on mulle tärkeitä ja erityisesti Olaa tulee ikävä iltaisin, kun se aina nukkuu mun vieressä. Marsuni eivät koskaan ole olleet mitään sylimarsuja, mutta niitä tulee myös nopeasti ikävä. Eikä vähiten sen takia, että olen meidän perheessä ainoa joka hoitaa marsuja. Koiria vanhemmat ja sisko hoitaa ihan arkenakin.

Oletko ajatellut lemmikeilläsi olevan tietynlainen ihmisääni, jos juttelisivat kanssasi?
- En ole. Joskus olen miettinyt marsuja ja koiria ihmisinä, mutta tullut tulokseen, että parempi että pysyvät sellaisina kuin ovat nyt.

Uskotko, että ihmisen silmistä näkee toisen sieluun asti? 
- En usko.

Päämääräsi blokkaajana, onko jotain tiettyä visiota mihin olisi kiva päästä?
- Ei ole. Haluun jättää tänne muistoja marsujen nuoruusajoilta joita on kiva sitten muistella parin vuoden päästä. Muutama lukija olisi kiva, mutta ei pakollinen. Olen omasta mielestäni hieman onnistunut hinaamaan tätä blogia ylöspäin, mutta yksi floppi tämä silti on.

Mitä mieltä olet joulusta? 
- Pidän joulusta. Meillä joulu on ihan perinteinen. Kuusi, lahjat, jouluateria ja kaksi koiraa kyttäämässä kinkkua. Olen omasta mielestäni jouluihminen.

Lempijoulupyhäsi ja mistä syystä?
- Varmaankin se joulu. Ei me muita juhlia juhlita niin paljon.
Mihin vapaavalintaiseen kauppaan käyttäisisit 1000euron lahjakortin?
 - Vaikea päättää. Suomessa ei oikein ole sellaista kauppaa varmaan missä olisi vaatteita, porakoneita,puhelimia ja lemmikkieläintarvikkeita siinä mittakaavassa mitä haluaisin.  Johonkin suureen nettikauppaan varmasti.

Millainen olisi unelmatalosi? 
- Nykyinen talo on tosi hyvä. Omakotitalo juna-aseman läheisyydessä isolla tontilla. Isonpana haluaisin kuitenkin muuttaa taloon jonka pihassa olisi talli ja navetta. Ja sijainti olisi erittäin lähellä pääkaupunkiseutua, mutta silti upeat maastot. Pääkaupunkiseudulle tuskin tollaista saisin, koska hinnat ovat tähtitieteelliset, mutta muualle olisi ihan mahdollista.

Olisitko mielummin lahjakas matematiittisissa aineissa vai kielissä?
- Vaikea sanoa. Tällä hetkellä olen panostanut kovasti matematiikkaan ja tavoitteena olisi päästä matematiikkaan painoittuneelle luokalle yhteen ylä-asteeseen. Matematiikka on mulle aika helppoa ja opin uudet asiat nopeasti. Kieletkin menee ihan hyvin, mutta sanojen kirjoittaminen vihkoon ei motivoi, joten valitsen matematiittiset aineet.

Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja, haluaisitko? 
- Ei edes korvareikiä. Korvareiät aion ottaa joskus, mutta en ikinä muuta. Lävistykset ja tatuoinnit oat turhia eivätkä tee mielestäni kauniimmaksi.

Mikä oli ensimmäinen lemmikkisi? 
- Hamsteri nimeltä Vili ♥. Ensimmäinen lemmikki, joka on kokonaan mun on Nuutti.

Mistä lemmikistä haaveilet?
- Deguista, mutta järki sanoo toista.

Paljon lemmikkeihisi kuluu keskimäärin rahaa kuukaudessa?
-Tätä mä kerran tutkin, mutta luvut ovat muuttuneet paljon ja vanhemmat maksaa kaiken niin ei ole oikeastaan mulle mitään väliä. :D

Miten perheesi,ystäväsi ja tuttusi suhtautuvat lemmikkeihisi?  
- Äiti ei ole marsujen kanssa ollenkaan tekemisissä. Joskus kysyy miten voivat ja saattaa ostaa herkkuja. Iskä tulee joskus silittämään kun pyydän ja on auttanut marsujen pesussa. Sisko silittää marsuja suht usein. Ystävät ovat "Apua onpa ne söpöjä" :D

Miten järjestät lemmikkiesi lomahoidon?
- Mun perhe tekee lähinnä reissuja Tallinnaan ja joskus harvoin Tuhholmaan. Tallinnassa käydään n. 8 kertaa vuodessa 3-6 päivää kerrallaan. Siellä on marsuille toinen häkki, jos otetaan mukaan. Tukholmaan ollaan tehty kaksi reissua marsujen tulon jälkeen ja ekalla kerralla äiti hoiti dogeja ja marsuja ja toisella kerralla iskä. Toivottavasti joku sai tuosta selvää.

Mitä lemmikkieläintä et hankkisi itsellesi ja miksi? 
- En hankkisi käärmettä. Ainoa syy on se, että en raaksisi syöttää niille hiiriä ja rottia joita ne tarvitsee.

Millä perusteella nimeät lemmikkisi? 
- Koirat oli helppo nimetä. Kun mentiin silloin monta vuotta sitten hakemaan Nestori niin minä ja siskoni kysyttiin monta kertaa, että millä nimellä oot kutsunut sitä siltä kasvattajalta. Kasvattaja vastasi monta kertaa, että ei ole millään nimellä kutsunut ja että me saadaan päättää se nimi. Jossain vaiheessa kasvattaja kai heitti hatusta tuon Nestori nimen kun me sitä niin monta kertaa kysyttiin. Kasvattaja parka. Oltiin siskon kanssa varmaan aika riiviöitä.  Olan kennelnimessä mainitaan nimi Ola ja nimi muodostui siitä. Myös kasvattaja kutsui Olaa, Olaksi. Marsuille taas oli vaikeaa keksiä nimiä ja ne päätettiin tosi nopeasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti