keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Marsujen virikkeet + ohran syönti

Marsuille olen kasvattanut ohraa ja nyt ne vihdoinkin pääsivät sitä sitten syömään. Marsut söivät hyvässä sovussa ja hiljaisuuden vallitessa. Olisi luullut, että hyppisivät onnesta soikeina. Ohraa kasvoi luultua vähemmän ja kasvatan sitä nyt lisää. Jos siemeniä saa kaupasta niin jatkan ohran kasvattamista ehkä siihen asti, että ulkoa saa jo tuoreita. Marsut tykkäisisivät varmasti. En ajatellut laittaa koko rasiaa marsuille, mutta en saanut ruohoa irti mullasta nätisti niin laitoin sen sitten sinne kokonaan.
Mun marsuilla on omasta mielestäni loistavasti virikkeitä. Tarpeeksi elintilaa,järsittävää ja kavereita. Marsujen häkistä löytyy paljon tunneleita,mökkejä, oksia ja muuta järsittävää. Viimeaikoina olen tykännyt sisustaa häkin niin, että tunnelit muodostavat yhden suuren tunneliverkoston. Marsut tykkäävät kulkea tunneleita pitkin, mutta ovat siitä huolimatta paljon näkysällä.
Marsuille on siementankojen ja oksien lisäksi aitauksessa tuollainen porkkanajuttu (joka ei kiinnosta niitä yhtään), rullajuttu (ei ne sitäkään juuri järsi) ja pajupallo. Ensimmäisen pajupallon ne järsi rikki viikossa, mutta toi on ollut niillä puoli vuotta kohta eikä siihen olla koskettukkaan pitkään aikaa. Olisikohan aika heittää se jo roskiin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti