perjantai 28. elokuuta 2015

Eipä mitään uutta

Moi! En ole kirjoitellut blogiin vähään aikaan. Oon vähän mittinyt miten saan tätä blogia paremmaksi. Omaan silmään vaikuttaa aivan hirveältä, mutta tärkein tän tehtävä on olla mulle päivyri marsujen terveydentilasta,muutoksista ja niiden kasvamisesta. Oon viime aikoina aika paljon ollut marsujen häkissä lukemassa tai jotain. Marsut tottuu siihen varmaan aika hyvin, mutta tänään ekaa kertaa huomasin marsun kiipeilevän mun päällä. :D Taisin olla hyvä kiipeilyteline. Taisi olla Nuutti kiipeilijänä, mutta en ole varma. Tää on nyt sitten aika lailla kuvapostaus. Yleensä en ole innokas kuvaaja, mutta nyt tulee niitäkin vähän.


                                                        Mitkä silmät :D

                                                                               Ton vessalootan tyhjensin just eilen kuten koko aitauksen tehdashäkkiä lukuunottamatta. 
                                                                                      Näköjään nää vetää heinää ulos melkein saman verran mitä itse syövät. 
                                                                       
  Kun siellä häkissä olen niin joskus otan tabletin mukaan ja luen Aku Ankka lataamoa samalla. Harvinaisen hyvä palvelu, mutta kaikki taskarit olen jo lukenut. Johtuisiko pitkälti siitä, että hyllyssä on niitä yli 200kipaletta, kirjastosta olen niitä myös lukenut + on niitä rikkikin mennyt. Tabletti oli marsujen pienen kiinnostuksen kohde, mutta otin sen vikkelään pois. Marsun pissaa isän tabletin ruudulla ei ole kiva näky eihän? ;)    
                                             Järkyttävän sotkuinen häkki. Yleensäkin tehdashäkki on mulla hieman likaisempi kuin aitaus. Puolustukseksi sanon sen, että noi kaataa aina ton pellettikupin. Seuraavaksi päiväksi laitan keraamisen kupin.
                                          Vähän näkymää häkille.
                                          Olen nyt vähän huolissani. Marsuja en nykyään ulkoiluta hirveästi niin eivät ole juuri muualla kuin purupinnalla. Puruistahan ei taas näe onko pissa sakkaista. En tiedä onko toi normaalia, mutta mun ymmärtääkseeni nyt on ruokinnassa jotain pielessä. Katseet tietty kohdistuu tohon pellettiin. Burgness exceliä oon koittanut syöttää noille loppuun ja hankkia vasta sitten altrominia tai vaikka oxbowta, mutta ehkä kannattais hankkia samantien ja viskoa burgness excel sinne vaan sekaan. Ton huomasin kun pidän vanhaa kenkälaatikkoa niillä tunnelina ja siihen oli jäännyt jälkiä. Jätän sen nyt häkkiin ihan alustaksi, että nään onko se yhä tollaista. Lemmikkiexpresiltä oon ajatellut tilata altrominia, mutta niiden erän viimeinen käyttöpäivä on marraskuussa ja tarttisin ainakin vuoden aikaa, että saan sen sapuskan syötettyä loppuun. Tuskin tollainen nyt hetkessä pilalle menee, mutta silti. Katson jonkun muun verkkokaupan. Altromin ja oxbow vaikuttaa ihan hyvältä, mutta on niitä parempiakin. Venäjän zooplussasta saa 8kiloa bunnya 40euroa. Jr farmiakin katon sun muita. Proteiinii vaan sais olla aika paljon kun noi liikkuu ihan kiitettävästi.                                                                                                                                                
                  En marsuja tosiaan ulkoluta enään kovinkaan usein. Useimmiten kököttävät lähinnä paikoillaan eivätkä ne sitä tilan puolesta oikeastaan juuri tarvitse. Häkin sisustusta vaihdan vastapainoksi kuitenkin aika usein. Näiden vanhassa häkissä oli taso niin laitoin tehdashäkkiin tollaisen viritelmän. Pitäis oppia ostamaan kani koon koppeja. Toi sini-valkoinen kulmakoppi on aika pieni jo yhdelle marsulle. En tiedä mille eläimelle toi pajusilta oli suunniteltu, mutta ei ainakaan marsulle. En tajunnut kuinka isoksi ne kasvaa vaan ostin tollaisen pienen minkä alle ne ei enään mahdu ja ei siinä haluta päällä seistä kun se on niin matala. Tolleen siitä on edes jotain hyötyä paitsi että ne eivät tietenkään ikinä mene tota pitkin koppien päälle. :D Alankohan mä koskaan oppia. Jos virheostoksista puhutaan niin ehdottomasti yks on sellainen vessa. Kuva on lainattu zooplussan sivuilta. On vähän ton näköinen. Marsut ei tykkää mennä sisään, koska reunat on aika korkeat ja kun toi takaseinä on noin korkea niin eihän ne tykkää hirveäsi syödä heinääkään kun siinä on seinä edessä. Jumbon faunattaressa tollainen maksoi kokoa marsu 11euroa. Aika kallis virhe ostos. :p Nykyään marsujen suosikkitavarat on oikeastaan 5kilon mansikkalaatikot (supersuosikkeja!!! jotain hyötyä äidin kevään mansikkavillityksestä. Äiti rahtas kotiin kesän aikana ehkä jotain 40kiloa mansikoita. :p) Ja vessalaatikkoina toimii sellaiset mustat boksit mitä tulee esimerkiksi kun ostaa kasler pihvejä. Hyvin pestyinä ovat hirveän hyviä vessalaatikoita ja hintaa ei tule mitään.  No, mutta siinä on oikeastaan meidän uutiset. Eipä mitään erikoista, mutta marsun elämä taitaa olla melkeinpä parasta silloin kun ei ole mitään super erikoista. Tietty asumusten järjestystä esim. kannattaa vaihdella usein virkistäähän se aika paljon niitä. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti