perjantai 14. elokuuta 2015

Paljonko kolme marsua kuluttavat kuukaudessa?

No, kolmen marsun kulutus riippuu ihan siitä mistä ruuat ja purut ostat. Mun marsut kuluttaa kuukaudessa noin:

10kiloa purua ainakin ennen. Purua saa alle eurolla kun ostaa 25kg. Siitä riittää kymmeneksi viikoksi. puuilossa 25kg purua maksoi 16 euroa, mutta on tosi huonolaatuista ja pölisee paljon. Oisko 6euroa mitä niihin puruihin menee.

Heinää kuluu ehkä kilo tai puolitoista per viikko. Hävikkiä pienentää huomattavasti se, että laittaa heinän heinätelineisiin eivätkä marsut pääse tallomaan heiniä. Huom! Marsut kyllä tykkäävät tehdä heinään tunneleita, mutta siihen suosittelisin ehkä olkea. Lassilan tilalla heinät taisi maksaa euron kilo joten heinät maksaa n. 4kg.

Pellettiä aion vastaisuudessa hankkia lemmikkiexpresiltä tai mistä halviten saa altrominia tai oxbowta. Mutta olisko noin 4 euroa kilo se mitä ne tulee maksamaan. Pellettejä on mennyt noin kilo kuukaudessa, mutta nykyään ehkä 800g. Marsu aikuisena ei tarvitse hirveästi pellettejä. kolme marsua kuluttaa mulla noin 1,2dl päivässä. Lasketaan vaikka pellettejen hinnaksi kuukaudessa sen 4euroa

Tuoreet: En tiedä paljonko tuoreet maksaa kuussa en ole laskenut.

Huimat 14 euroa menee perusjuttuihin. Ehkä joku 5-10 euroa menee sitten noihin tuoreisiin talvella. Marsujen ylläpitäminen on suht halpaa jos jaksaa pitää kotona 25kiloa purua,12,5 kiloa pellettiä ja 10 kiloa heinää. Työtä se vaatii sitten aika paljon minkä takia marsu ei kaikille sovi.

kuvituskuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti